Z tego co pamiętam na ostatnich warsztatach jeździliśmy na moim z21 i tylko moja ludmiła miała problem przy zjeździe z pętli, a reszta latała bez problemu.
Proponuję już na miejscu we właściwej konfiguracji makiety najpierw podpiąć z21 i sprawdzić przejezdność, a jak nie zadziała to niech ktoś weźmie alternatywę w postaci centralki Multimouse.
Ja będę miał problem, bo nie mam myszy, ale może ktoś mi pożyczy
Widziałem, że koledzy w H0 planują rozkład jazdy. Za zabawą w rozkład w TT nie jestem, ale może ciekawostką byłyby "scenariusze" ruchu kolejowego. Każdy skład miałby jakiś scenariusz, maszynista wchodzący dostawałby kartkę z instrukcją co i jak i tak jechał, dojeżdżał do stacji końcowej i brał następny.
Chodzi mi o to, aby bez sensu nie jeździć w kółko, ale np. zostawić jedną-dwie węglarki na stacji, po to, żeby wracając je zabrać itd.
Z tego co pisał Wojtek będą co najmniej 3 stacje (Wojtkowice, Chudziny, Błaszkowice), jak się uda to moja będzie czwarta, lecz na pewno nie zdążę z pulpitem do zwrotnic, więc jeśli się pojawi to raczej z funkcją przelotu, ewentualnie odstawienia czegoś na bok, więc możliwości do jazdy z manewrami są.
Ja zapewne jak zawsze usiądę na Wojtkowicach i z chęcią będę wyprawiał i formował składy