Dostaliśmy zapytanie od Andrzeja dotyczące udziału w tegorocznej edycji imprezy w Braniewie organizowanej przez Hazero. Jedziemy

?
"Zgodnie z rozmowami przeprowadzonymi w Zaniemyślu potwierdzam organizację trzeciej imprezy przy makiecie w Braniewie w dniach od 4 do 7 października 2018 r.
Dziś przeprowadziłem rozmowę ze starostą powiatu Braniewskiego. Tak jak w latach ubiegłych mamy bezpłatnie do dyspozycji salę gimnastyczną L.O. przy ul. Sikorskiego 15. Dodatkowo nakręciłem go na bezpłatne noclegi w internacie zespołu szkół budowlanych czyli tam gdzie byliśmy zakwaterowani. Temat nie jest łatwy ponieważ kilka braniewskich firm wynajęło dla pracowników z Ukrainy wszystkie pokoje na długo ... Niemniej jednak starosta umówił się na spotkanie z dyrektorem tej placówki (jemu podległej) aby rozwiązać jakoś ten temat

Rozmawiałem też dziś z panią burmistrz Braniewa. Z jej strony pomoc także mamy w postaci sponsoringu. Mamy się zastanowić co dokładnie potrzebujemy i ona postara się to załatwić. Powiedziałem jej, że tak jak poprzednio zadowoli nast sponsoring kateringu, a gdyby było coś jeszcze to my chętnie przygarniemy
Starosta prosił tylko o 2 rzeczy:
- nocne jazdy
- wstęp dla publiczności bo jak to powiedział gdy w mieście jest taka wystawa to grzechem będzie nie pokazać jej dla ludzi."
oraz
Proszę o nadsyłanie schematów makiet w DWG do końca lipca na adres e mail
mariusz@demkowicz.eu
Do końca sierpnia powstanie schemat makiety i we wrześniu będzie można ułożyć rozkład jazdy.