W związku z wysypem imprez modelarskich szczególnie w październiku musimy podjąć decyzje gdzie jedziemy, w jakich składach, co wystawiamy, itp.
Kalendarium:
1) 01-02.09 STARE CZARNOWO. Dożynki.
Rozkładane tory geo-line. Jazda dowolna. Impreza H0/TT. Temat koordynuje: Drucik.
2) 01-30.09 GRYFINO. Wystawa kolejowa (stacjonarna) w Punkcie Informacji Turystycznej w Gryfinie.
Wystawimy szlak jednotorowy H0 (5 modułów) + eksponaty kolejowe. Temat koordynuje: Sakorius.
3) 22-23.09 WŁOCŁAWEK. III Włocławska Wystawa Makiet Kolejowych i Samochodowych.
Wystawiamy moduły H0 (ale jeszcze nie wiem co wystawiamy) i samochody (Broda). Prawdopodobnie Stare Miasto (3 moduły) + nowy wiadukt (jak zdążę go zrobić). Koordynuje niżej podpisany.
4) 04-07.10 KOBYLNICA Wystawa
Nic nie wiem na temat tej imprezy poza tym, że jest to impreza TT. Napiszcie coś na jej temat. Kto od nas koordynuje wyjazd, kto jedzie, jakie moduły zabieracie?
5) 04-07.10 BRANIEWO. Spotkanie w Braniewie.
Z chęcią bym się wybrał. Możemy zabrać np. autostradę (5 modułów), lub przystanek osobowy (też 5 modułów - o ile uporam się z pętlami CFS, bo nie do końca jestem zadowolony z ich działania). Czy ktoś byłby chętny na ten wyjazd?
6) 06-07.10 TORUŃ Wystawa makiety kolejowej na Targach Motoryzacyjnych "Moto-Tor".
Umówiłem się wstępnie z Łukaszem z TMM. Bardzo im zależy, bo organizują to po raz pierwszy i chcieliby dobrze wypaść, tak aby organizować taką imprezę co roku. Uprzedzałem go, że może ona kolidować nam ze Szczecińskim Paprykarzem (wykrakałem).
Plan był taki: moduły z Włocławka jadą bezpośrednio do Torunia. My przyjeżdżamy na imprezę i zabieramy je po jej zakończeniu.
Wtedy nie wiedziałem jeszcze o Braniewie

.
Teraz kiełkuje mi taki pomysł, żeby moduły po Włocławku pojechały do Torunia. My jedziemy do Braniewa. Jesteśmy tam 4,5 i 7.10, natomiast 6.10 (sobota) wyrwiemy się na jeden dzień do Torunia (ok. 230km w jedną stronę). Wracając do Szczecina 08.10 (poniedziałek) zajedziemy do Torunia i zabierzemy moduły

. Co wy na to, jak to widzicie? Nie przesadziłem trochę

?
7) 06-07.10 SZCZECIN. Festiwal Modelarski Paprykarz Szczeciński.
Najważniejsze pytanie - co robimy z Paprykarzem?
Kto zostaje w Szczecinie i czy podejmie się wystawienia takiego samego kółka H0 jak w zeszłym roku, czy może coś w TT?
Co do kosztów:
- wynajem samochodu dostawczego ok. 150zł/dzień + paliwo.
- ceny noclegów, posiłków, dofinansowanie od organizatora, dofinansowanie z klubu - jeszcze nie wiem.
Postaram się zebrać te informacje i jakoś je uporządkować.
Proszę zgłaszać swoje uczestnictwo w poszczególnych imprezach.